sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Liukastelua

Lämpötila sahaa pakkasen ja lämpöasteiden välillä. On taas se hetki kun ensiapuun tulvii väkeä ruhjevammoineen. Osa niistä olisi kuitenkin vältettävissä varautumalla. Tässä muutama ajatus niiden ennaltaehkäisyyn.


1. Kiire pois. Mitä nopeammin yrität liikkua, sitä suurempi riski on menettää pito. Vaikka banaaninkuoriliukastuminen on näyttävä tapa saada huomiota, se ei välttämättä ole paras. Yleensä sen seurauksena koskee.

2. Katso missä liikut. Niin, älä tuijota sitä kännykkää. Erityisen petollista on kun liukkaalle pinnalle on satanut uutta lunta. Uuden lumen alla voi olla todella liukasta. Ja taas tuli lähtö kuin Paavolle peltikatolta.

3. Osta nastakengät. Niillä voi estää monta liukastumista. Muutamalla kympillä saat toimivat nastakengät, vaikkakaan eivät ne ehkä ole ne kaikista muodikkaimmat.

4. Budjettiversio nastakengistä on ostaa liukuesteet kenkiin. Ne tosin ovat vielä rumemmat kuin nastakengät, mutta ajavat asian.

5. Valitse hiekoitettu tai sulana oleva reitti. Vaikka joutuisitkin kiertämään hiukan on se kuitenkin parempi vaihtoehto kuin ensiavussa kököttäminen.

6. Jos sinulla on nastakengät tai liukuesteet, kulje varovasti sisätiloissa, sillä nastat ovat liukkaat kovalla lattialla. Puhumattakaan siitä mitä puoliso tuumaa jos tepastelet niillä juuri uusitulla parketilla. Se ei ole enää sen arvoista. Helpointa on tietysti ottaa nastakengät tai liukuesteet pois sisällä.

Eli ennakointi on tässäkin se suuri salaisuus. Mieti ensin ja tee vasta sitten. Sillä tavoin voit välttää monta ikävää tilannetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan.